Ik ben Freddy Haantjes. Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in sport. De houding en de manier waarop mensen bewegen intrigeren me. Het valt me altijd op. Ik zie mensen graag goed bewegen. Hardlopers met gespierde benen, ontspannen armen en een vriendelijk gezicht. Helaas worden er ook veel verkeerde bewegingen gemaakt. In sport, werk en huishoudelijke taken. Dat kost extra moeite en levert vaak problemen op.

Als je begint met sporten is het eerste wat je doet een paar schoenen of geschikte sportoutfit aanschaffen. En dan kun je los! Ik denk dat het goed is om ook jezelf te (laten) checken. Ik weet wel zeker dat je dat veel oplevert. Welke sport is geschikt voor je? Welk doel heb je? Hoe is het met je lijf? En je hoofd? Is er spanning of sprake van stress?

Mijn doel is mensen vooruit te helpen in sportieve prestaties en gezondheid. Vertrouwen (terug)winnen in je lijf. Door beweging verbetert ook je geestelijke gezondheid. Ik maak inzichtelijk wat je lijf (aan)kan. Daarvoor gebruiken we het ATDS systeem. Daarmee kan ik je laten zien wat je lichaam in rust doet en bij inspanning. Dat is wat mij betreft de basis voor elke sport. Naast plezier.

Bewegen geeft zoveel plezier. Na een training ben je voldaan. Je hebt precies genoeg energie verbruikt als goed voor je is. Je moet zeker even herstellen, maar je zult zien dat je goed slaapt en fit wakker wordt. Met ademhalingsoefeningen bereik je nog meer. Ik kan ze je leren.

Ik weet er – uit ervaring – alles van. Zelf ben ik door ademtherapie hersteld van CVS. Het leek onmogelijk om van mijn chronische vermoeidheid af te komen. Ik heb er zeker 15 jaar mee rondgelopen. Toen ik herstelde ben ik mijn droom gaan volgen: ik werd sportinstructeur, bewegingsagoog en ademtherapeut.

Ik help je graag vooruit.

Ik garandeer je:

  • persoonlijke begeleiding
  • nieuwe energie
  • heldere uitleg
  • geen blessures

Wil je meer lezen? Hier vind je een artikel van Kristel van Loon, gepubliceerd in GROOTDEFRYSKEMARREN (maart 2017)